Welcome to Open Carnage

A resource for modders and technology enthusiasts; have a wander to see why we're worth the time! EST. 2012

bigblue

Load Problem

Is there a problem with SAPP ? I have 10.1 installed on Halo CE - but on restarting the server I get the message SAPP has unloaded ? I reinstalled sapp.dll etc but the same thing keeps happening and sapp won't load, nor can I get it to load - I've checked the main init file and load is included - it all looks ok.

 

Any help appreciated.. thx.

Edited by bigblue
gsccon likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Members of Open Carnage never see off-site ads.

On 12/26/2017 at 1:23 PM, bigblue said:

SAPP is unloading so it won't update - unless I can download 10.2 somewhere ?

Do you have auto_update in the SAPP init? If not, put it in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.. I've installed sapp 10.2, but no change.

 

If I disable sapp, then halo ce works ok - as soon as I enable it again, then it unloads when I restart the server and I'm unable to join.

 

I've also tried disabling lua loading - I though it might be a script causing the problem , but that doesn't do anything.

 

Any ideas anyone ?

 

ps. the server is hosted by Elite Game Servers, but they probably wont be able to help, as the server runs ok without sapp.

Ok.. I've removed sapp and re-installed 10.1 - Elite GS say to disable auto_update as 10.2 causes problems - no idea what problems though. Server is running ok now, but for some reason the events file isn't being implemented and some scripts aren't working anymore.

 

I was on another sapp server and checked which version of sapp they had running - they had 10.2.1.  If I install 10.2 and run it - enabling auto_update makes it update to 10.2.1 but still won't run ie. unable to join the server and it doesn't show on the server list.

Edited by bigblue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open the script that isn't working using notepad++ and change the line where it indicates the current version, save it and reload sapp. As a precaution I restarted my servers to ensure it applied.


2ew2skp.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.. thx :)

LUA scripts all changed to latest api version 1.12.0.0

 

Rebooted the server with sapp 10.1 which loaded fine - but as soon as it auto-updated to 10.2.1 the error 'sapp unloaded' came up in game ??  For some reason sapp won't run with 10.2.1.. and when I run 10.1 and disable auto_update, the event.txt file isn't being read either - so server messages and events aren't running.

 

Running out of ideas now and can't figure out just wth is going on :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.